Kiinteästi asennettavat jääradat

Kiinteästi asennettavat rataputket joko valetaan tai muutoin kiinnitetään pysyvästi paikoilleen. Maaurakointi voidaan liittää osaksi putkitoimitusta ja jäähalleissa voidaan rakentaa myös sulamiskourujärjestelmä kentän sulamisvesiä varten.

Tietoa rataputkistoista

Rataputket kuljettavat kentän jäädyttämiseen tarvittavia liuoksia. Materiaalina käytetään yleisimmin polyeteenimuovia. Rataputkiston muodostavat kenttään upotettavat, yleisimmin 25 mm, jäädytysputket ja kentän ulkopuolelle asennettavat jakotukit liitososineen.

Jäähallien ja tekojääratojen pintarakenteena käytetään mm. betonia, kivituhkaa tai hiekkaa. Ulkotekojäillä käytetään myös usein keinonurmea pinnassa. Pintamateriaalin valintaan vaikuttaa radan käyttötavat eri vuodenaikoina sekä investointi- ja käyttökustannukset. Betonilaatta on yleisin pintamateriaali jäähalleissa. Se on lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan hyvä ja kestää kovaa kulutusta. Jäädytysputket kiinnitetään oikealle etäisyydelle toisistaan ja sidotaan kiinni raudoitusverkkoihin ennen betonivalua.

Kiinteät jäärataputkistot

Käytettäessä pintamateriaalina kivituhkaa tai hiekkaa, rataputket kiinnitetään jakokammoilla paikoilleen ja oikealle etäisyydelle toisistaan. Pintakerrokset levitetään ja tiivistetään putkien päälle. Hiekka on yleinen pintamateriaali isoilla tekojääradoilla, joita käytetään kesäaikaan esimerkiksi jalkapallokenttänä. Ulkokentissä voi pintamateriaalina olla myös keinonurmi. Kivituhkan käyttäminen pintamateriaalina jäähallissa vaatii yleensä jään maalaamisen. Muitakin materiaalivaihtoehtoja on olemassa, mm. marmorimursketta voidaan käyttää jäähallissa pintamateriaalina. Marmorimurske on väriltään valkoista ja sen etuna on se, ettei jäätä tarvitse erikseen maalata valkoiseksi.

Sulatuskourujärjestelmät

Prorink -sulatuskourujärjestelmät on kehitetty erityisesti jäähallien tarpeisiin. Sulatuskourujärjestelmään voidaan liittää myös pelaaja-aitioiden lattiakaivot, kylmän laatan läheisyydessä olevat muut lattiakaivot ja jäänhoitokoneen aiheuttamat sulamisvedet.

Sulatuskourujärjestelmän asentaminen tulee huomioida jo suunnitteluvaiheessa ja se on helposti toteutettavissa rataputkiston asentamisen yhteydessä. Järjestelmässä on huomioitu kaukaloankkuroinnin tarpeet ja se toimii myös valumuottina betonilaatalle ja helpottaa valunaikaisia korkomittauksia.

Yhteydenotto

Kiinnostuitko palveluistamme? Laita viestiä, otamme sinuun pian yhteyttä.

Yhteystiedot

Yhteydenotto

Kiinnostuitko palveluistamme? Laita viestiä, otamme sinuun pian yhteyttä.

Yhteystiedot